Politie schrijft 250 boetes uit op door bewoners aangewezen wegen

De politie heeft zo’n 250 bekeuringen uitgeschreven bij extra snelheidscontroles binnen Pijnacker-Nootdorp. Bewoners mochten zelf locaties aandragen waar de politie zou moeten controleren.

Beruchte wegen
De politie vroeg afgelopen juni via social media aan de inwoners waar zij graag de politie zouden zien controleren. Daarbij werden tal van wegen doorgegeven, waarbij de politie uiteindelijk naar de meest genoemde locaties is gegaan. De controles werden gehouden op de Kerkweg, de Oudeweg, de Voorstraat en de Hofweg in Nootdorp, op de Klapwijkseweg, de Westlaan, de Floralaan en de Nieuwkoopseweg in Pijnacker en de Zuidpoldersingel en de Delftsestraatweg in Delfgauw.

Tweeduizend voertuigen
In totaal zijn er rond de tweeduizend voertuigen gecontroleerd, zo laat de politie weten. Bij kleine overschrijdingen zijn bewustwordingsgesprekken gevoerd en bij forsere overtredingen zijn bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden 243 boetes uitgeschreven. De grootste overtreding werd begaan door een bestuurder die 108 kilometer per uur reed op een weg waar maximaal 50 kilometer per uur is toegestaan.