Rabobank en ondernemers over toekomst sierteeltsector

Donderdag 11 januari organiseerde Rabobank een geslaagde bijeenkomst voor sierteeltondernemers. De aanleiding van deze bijeenkomst was het eerder verschenen sectorrapport van de bank. Ondernemers gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de sierteeltsector. Rabobank deelde haar kennis over de sector met lokale ondernemers. De bijeenkomst vond plaats bij ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs.

Growing a better world together
“De bijeenkomst sluit aan bij de vernieuwde missie van de bank; growing a better world together”, vertelt Maarten Prins, manager Food & Agri bij Rabobank Zuid-Holland Midden. Het startsein van deze missie werd eind 2017 gegeven. Rabobank, wereldwijd toonaangevend op het gebied van land- en tuinbouw, wil samen met haar klanten de Food & Agri sector verduurzamen en verder ontwikkelen.

Inspirerende bijeenkomst
De bijeenkomst bestond uit een inspirerend programma. Zo werden kansrijke trends en ontwikkelingen besproken met een aantal ondernemers uit de sierteeltsector. “Wij hebben deze bijeenkomst georganiseerd om samen met onze sierteeltondernemers in gesprek te gaan over de toekomst van de Nederlandse sierteeltsector. De huidige ketenorganisatie binnen de sierteeltsector bestaat al lang. Toch verwachten we de komende tien jaar meerdere ontwikkelingen in de keten op het gebied van schaalvergroting, consolidatie en ketenverkorting”, vertelt Arne Bac, sectorspecialist Tuinbouw bij Rabobank.

Er komen veel ontwikkelingen op ondernemers uit de sierteeltsector af. Rabobank is positief over het toekomstperspectief van de sierteeltsector en verwacht in alle belangrijke afzetlanden een vergroting van de markt. Het Visierapport Sierteelt kan op deze pagina worden bekeken.