Rectificatie: Geen groepswandeling Stichting Sportief Wandelen Nootdorp

Op onze website is op 17 december 2020 ten onrechte een bericht verschenen van een sportieve wandeling op 31 januari. Dit is onjuist. Vanwege de geldende coronamaatregelen wordt er niet in groepsverband gewandeld.

De voorzitter van Stichting Sportief Wandelen Nootdorp Job Vermaat, laat in gesprek met Pijnacker-Nootdorp TV weten het jammer te vinden dat de sportieve wandelingen niet doorgaan.

Bewegen belangrijker dan prestatie

“We zijn net een jaar operationeel en we kijken er naar uit om weer te starten met onze trainingen. Deze zijn laagdrempelig en in het bijzonder gericht op senioren. Het concept ‘bewegen’ is belangrijk en het is geen wedstrijd. Naar je lichaam luisteren is wat telt. Ons doel is dat ouderen soepeler worden en hun conditie verbetert.”

Daag jezelf uit

De heer Vermaat zegt verder aan te moedigen dat mensen individueel gaan wandelen, zolang ze de geldende coronamaatregelen in acht blijven nemen.

“Je kan jezelf uitdagen door in je wandeling tempoverschillen aan te brengen. Je kiest bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een boom als ijkpunt. Vanaf dat punt versnel je je tempo en bij een volgende lantaarnpaal of boom ga je weer langzamer lopen. Zo blijf je toch makkelijk in betere conditie”.

Kijk voor meer informatie en voor een eventuele inschrijving op: http://www.stichtingsportiefwandelennootdorp.nl