Rijbewijskeuringen CBR in Pijnacker

Op zaterdag 10 juni en zaterdag 1 juli zijn er weer mogelijkheden voor een medische keuring in Buurt & Zo in Pijnacker voor de verlenging van een rijbewijs. Aanmelden kan via RegelZorg.

Medische keuring
Er zijn verschillende redenen voor een medische keuring: Dit moet als je 75 jaar of ouder bent een het rijbewijs moet verlengen. Ook volgt er een keuring bij het halen of vernieuwen van een groot rijbewijs (C/D/E). Een medische keuring kan uiteraard ook volgen op verzoek van CBR aan de hand van medische redenen.

Kosten
Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 55,00.
Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00.

Afspraak maken
Er wordt geadviseerd om tijdig – zo’n vier maanden voor de einddatum van het rijbewijs – te beginnen met de aanvraag als je een medische keuring nodig hebt. Er moet namelijk eerst een Gezondheidsverklaring worden ingevuld. Er zijn ook papieren verklaringen te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Pas nadat het CBR een antwoord heeft gestuurd in opvolging van de Gezondheidsverklaring, kan er pas een afspraak worden gemaakt. Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg via de website of via 088-2323. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar regelzorg.nl/oogarts of bel je eveneens voor een afspraak.