Ruim 7000kg aan kleding en schoenen opgehaald door Dorcas

Dorcas Hulp Delft en Haaglanden heeft goed nieuws! Dit jaar hebben ze meer dan 7000 kilo aan kleren en schoenen verzameld. Dat is 1000 kilo meer dan vorig jaar. Dit mooie initiatief is al 34 jaar onderdeel van de christelijke Hulp en Ontwikkelingsorganisatie Dorcas in Almere.

Speciale actie
Mensen hebben hun kleren gedoneerd bij verschillende plekken in Rijswijk, Delft, en Delfgauw. Er was ook een speciale actie in november waarbij nog eens 250 kilo aan kleren werd opgehaald.

Het proces
De verzamelde kleren werden netjes gesorteerd en ingepakt in een centraal depot in de Lier. Daarna werden ze naar Roemenië gestuurd. Daar krijgen de kleren een tweede leven in de winkels van Mana, een onderdeel van Dorcas. Het geld dat ze verdienen met de verkoop helpt bij projecten in Oost-Europa, Afrika, en het Midden-Oosten.

Dorcas is voor iedereen
Dorcas is bekend omdat ze iedereen willen helpen, zonder te kijken naar wie je bent. Het maakt niet uit of je een jongen of meisje bent, waar je vandaan komt, waarin je gelooft, of hoe oud je bent. Ze volgen de regels van de Verenigde Naties en de Bijbel.

Stempel van goedkeuring
Als je ook wilt helpen, kun je het hele jaar door kleren en schoenen brengen naar de plekken in Rijswijk en Delfgauw. Dorcas blijft zich inzetten om eerlijk en duidelijk te zijn over hoe ze geld inzamelen en besteden. Ze hebben zelfs een speciaal stempel van goedkeuring van de Belastingdienst!