Ruim honderd zijspanmotoren tijdens 34e Beatrixrun

De Beatrixrun komt er weer aan. Zaterdag 29 april houdt de Oranjevereniging Pijnacker voor de 34e keer deze tocht met motoren met zijspan, met in de bak een passagier met een beperking. De toertocht, die door het Groene Hart leidt, start en eindigt op het Raadhuisplein in Pijnacker. De tocht wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers en door de motorpolitie van het korps Haaglanden.

De Beatrixrun wordt dit jaar uitgevoerd door ruim 100 zijspanmotoren, tien politiemotoren, veertig solomotoren en enkele auto’s. De stoet heeft een lengte van ongeveer een kilometer. Dat zal op de route de verkeersstroom wel even vertragen. Het overige verkeer moet rekening houden met een passagetijd van zeven tot acht minuten.

Leuke dag

De doelstelling van de Beatrixrun is om gehandicapte passagiers kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden mensen belangeloos mee. Zo komen de zijspanrijders vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun.

De 34e Beatrixrun gaat in de ochtend onder meer door Zoetermeer, Benthuizen, Zoeterwoude en Boskoop. In Hazerswoude-dorp heeft het Plantarium haar ruimte belangeloos beschikbaar gesteld als lunchlocatie voor de ongeveer 350 deelnemers. In de middag doet de stoet onder meer Reeuwijk-Dorp, Gouda en Moordrecht aan, om via Moerkapelle en Bleiswijk weet terug te keren in Pijnacker.

Op de website van de Beatrixrun  is meer informatie te vinden over deze motortoertocht. De exacte route met doorkomsttijden is daar ook te downloaden.