Samenlezen is voor iedereen bij Bibliotheek Oostland

Bibliotheek Oostland organiseert vanaf 7 februari, in samenwerking met de Culturele apotheek, de nieuwe groepsactiviteit Samenlezen. Dit zal plaats gaan vinden in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo.

Samenlezen doe je met elkaar
Het project Samenlezen is al enkele jaren met succes uitgevoerd in de vestiging Bleiswijk, ’t Web. Zo is het Samenlezen in 2022 van start gegaan in Bleiswijk, waar inmiddels een hechte groep deelnemers is ontstaan. Het is niet verplicht om aan elke bijeenkomst deel te nemen, dus het aantal deelnemers kan per bijeenkomst variëren. Bij Samenlezen wordt er hardop voorgelezen, waarna de groep samen bespreekt wat hen aanspreekt in de tekst. Deze gezellige vorm van gezamenlijk lezen, stimuleert de verbeelding en brengt mensen op een unieke manier bij elkaar.

Wat Samenlezen uniek maakt, is dat je samen, begeleid door een getrainde leesbegeleider, bespreekt wat je raakt in een tekst.Het gaat er niet om de waarheid achter een tekst te achterhalen, maar om op verschillende manieren naar iets te kijken.

Nieuwe Samenleesbijeenkomsten in Buurt & Zo Pijnacker
Vanaf woensdag 7 februari hebben inwoners de gelegenheid om tweemaal per maand, van 10.30 tot 11.30 uur, deel te nemen aan Samenlezen in bibliotheekvestiging Pijnacker, Buurt & Zo. Deze activiteit staat open voor iedereen, of je nu een gepassioneerde lezer bent of weinig kennis hebt van literatuur. Aanmelden is niet vereist; je kunt gewoon voor 10.30 uur binnenlopen. Na afloop is er tijd om gezellig na te praten onder het genot van een kop koffie of thee.