Scholieren van Stanislas Pijnacker spelen The Wiz

Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zover voor een groep talentvolle scholieren van Stanislas Pijnacker. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei treden zij drie keer op in theater CulturA&Zo in Nootdorp met hun voorstelling genaamd The Wiz.

Keihard gewerkt
Bijna 40 scholieren van Stanislas Pijnacker hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om binnenkort in het theater drie geweldige voorstellingen neer te zetten. Ze hebben zelf het decor gebouwd, de band heeft de nummers gerepeteerd en de jonge toneelspelers hebben intensief geoefend voor hun scènes. “Het is fantastisch om elke week het enthousiasme van deze groep leerlingen te zien,” vertelt Guillermo Lansman, docent op Stanislas Pijnacker. Hij is ervan overtuigd dat de voorstellingen een succes zullen worden. “Het hele traject naar de voorstelling toe is al een geweldige ervaring voor de leerlingen,” voegt Lansman toe. “En de voorstelling zelf zal dat zeker zijn voor iedereen die erbij betrokken is, inclusief het publiek.

Eigen lessen
De cast van de musical bestaat volledig uit leerlingen van de school aan de Sportlaan, die sinds vorig schooljaar werkt met MyFlex. In deze vorm van onderwijs kiezen leerlingen naast de reguliere lessen voor FlexSupport (extra uitleg), FlexStudy (zelfstandig werken) of FlexChallenge (extra uitdaging).

Een groep van bijna veertig leerlingen ging afgelopen schooljaar graag de uitdaging aan om een eigen musical neer te zetten met de titel The Wiz. Zij spelen in het stuk onder begeleiding van Nathalie Tosseram, verzorgen zelf de muziek met begeleiding van Don Rooks en Lisa Knikman, en vormen ook de stage-crew met begeleiding van Marcel Janssens.

The Wiz
Het verhaal van The Wiz gaat over Dorothy, een jong meisje dat na een hevige tornado in Oz belandt, een land vol wonderlijke wezens, betoverende plekken en duisternis. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker, een blikkenman en een laffe leeuw. Samen met de goede fee Acadabra gaan deze vier vrienden op zoek naar de Wiz, de grote tovenaar die hen kan helpen om hun wensen te vervullen en Dorothy veilig thuis te brengen. Onderweg komen ze allerlei uitdagingen tegen. Zullen ze deze obstakels overwinnen en zal Dorothy uiteindelijk terugkeren naar huis?

Benieuwd geworden? Bestel dan nu je tickets. Deze kosten slechts 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.culturaenzo.nl. Op vrijdag 17 mei is er een voorstelling om 20.00 uur, op zaterdag 18 mei zijn er voorstellingen om 14.00 uur en om 20.00 uur. Meer weten? Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website www.culturaenzo.nl.