Scooterrijder aangehouden door politie na opvallende overtredingen

De politie kreeg afgelopen week een melding van een dronken persoon die op een scooter was gestapt in Delfgauw. Uit zorg voor de veiligheid van de persoon en anderen werd naar deze persoon gezocht. Ondanks een ronde langs bekende locaties in Delft waarnaar de persoon vertrokken zou zijn, werd deze niet gevonden. Het toeval wilde echter dat de persoon net thuis aankwam op het moment dat de politie bij zijn woning arriveerde.

Rijverbod
Nadat deze persoon al zijn spullen wel minstens 1 keer had laten vallen en niet meer op de benen kon staan, aldus de politie op Facebook, werd de persoon onderworpen aan een alcohol- en drugstest, beide positief. Opvallend was dat de verdachte beweerde te werken bij een “internationaal bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van alcoholdetectiesystemen.” Na een bloedafname door een arts voor verdere tests, kreeg de persoon een rijverbod van 24 uur.

Fietsendiefstal
Verbijsterend genoeg besloot de persoon tegenover het politiebureau een fiets te stelen. De politie aarzelde niet om hem opnieuw aan te houden, deze keer voor fietsendiefstal.

Drie aanklachten
Naast de aanklacht voor rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod, zal de persoon ook worden vervolgd voor fietsendiefstal. Een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting over een korte afstand werd ditmaal door de politie achterwege gelaten.