Selfiekoning Peter van Koppen wint de prijs voor beste netwerker 2023

De selfiekoning van Pijnacker, Peter van Koppen, heeft op 5 februari de eerste prijs voor de beste netwerker van 2023 in ontvangst mogen nemen. Wekelijks woont hij evenementen bij waar hij contact legt met mensen van allerlei beroepstakken. Hoe groter een netwerk, hoe meer variatie in perspectieven en ideeën iemand kan gebruiken in zijn werk. Hoe van Koppen aan zijn titel ‘selfiekoning’ komt, legt hij uit.

Héél veel selfies
Peter van Koppen geeft aan zo’n vijfhonderd tot zeshonderd selfies te hebben met bekende Nederlanders. Dit gaat van bekende journalisten, tot aan voetballers, tot aan acteurs. Je zou denken, zelf ben ik helemaal geen vijfhonderd bekende Nederlanders tegengekomen in mijn leven. Maar van Koppen is de huidige beste netwerker van Nederland en komt dus op enorm veel plekken, waar hij een hoop BN’ers tegen het lijf loopt.

Aparte hobby
Jaren geleden begon Peter van Koppen met het maken van een selfie met Marco Borsato die bij hem in het vak zat tijdens een concert van Guus Meeuwis in de Kuip. Later kwam hij steeds meer BN’ers tegen waar hij zijn bezigheid mee voortzette. Uiteindelijk is dit uitgegroeid tot een ‘rare hobby’ zoals hij het zelf omschrijft. Inmiddels heeft hij dus honderden foto’s die hij op zijn Instagram account deelt.

Gouden tip
Onze selfiekoning heeft een gouden tip voor mensen die het spannend vinden om bekende Nederlanders om een selfie te vragen. ‘Als je een BN’er ziet, loop naar diegene toe en vraag netjes en vriendelijk of je een selfie mag maken. Wees vooral jezelf en blijf lachen, dan komt  het altijd goed.’ zegt van Koppen. Deze les heeft hij op een confronterende manier geleerd. Hij heeft namelijk wel eens zonder te vragen een foto van Eva Jinek gemaakt, en hier werd Jinek boos om. Sindsdien vraagt van Koppen eerst netjes om toestemming.