Senioren fitheidstest met deskundig advies in Delfgauw

Twee weken geleden hebben inwoners in de leeftijd van 65 – 85 jaar een brief ontvangen. In deze brief was een uitnodiging te vinden voor de fitheidstest op zaterdag 4 november in de Kiezel in Delfgauw.

Uitnodiging
De senioren zijn uitgenodigd met het doel om meer te bewegen en socialer te zijn. Daarom is de test ook meer bedoeld voor mensen die nog niet veel bewegen of die graag socialer in het leven willen staan.  Er zijn ook extra beweegactiviteiten waar iedereen aan mee kan doen. Deze starten wel later, namelijk rond januari.

Een en al gezelligheid
Wat zo leuk aan deze activiteit is de gezelligheid. De leiding zorgt voor een leuke en gezellige sfeer tijdens het bewegen en daarna kunnen de deelnemers gezellig een kopje koffie drinken. Ook wordt er wel eens buiten het beweeguurtje afgesproken door een aantal leden. Oftewel gezellig en gezond samen bewegen.

Deskundig advies
Bij de fitheidstest is een deskundige leider aanwezig. Zo wordt er onder andere bloeddruk, kracht en uithoudingsvermogen gemeten. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig. Aan het einde wordt er advies gegeven door lesgevers. Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met SWOP, beweegcoach senioren, SBJ SamenSterk en de GGD uitgevoerd.