Sluiting van milieustraat in Nootdorp

Op zaterdag 30 december 2023 zal het de laatste dag zijn waarop grofvuil naar de milieustraat in Nootdorp gebracht kan worden. Daarna gaat deze voorziening sluiten.

De mobiele milieustraat
Nieuw in de gemeente is de mobiele milieustraat. Dit is een ‘marktwagen’ waar je terecht kunt om verschillende soorten afval weg te brengen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om elektra, klein chemisch afval, kunststof, frituurvet, hout, metaal, oud papier en karton. De mobiele milieustraat is wel alleen geschikt voor kleine hoeveelheden. Zo moeten alle voorwerpen in een boodschappentas passen. De mobiele milieustraat zal op 17 januari 2024 aan de Markt in Nootdorp feestelijk worden geopend.

Alternatieve mogelijkheden
Voor wie gebruik wil maken van een milieustraat na de sluiting van de milieustraat in Nootdorp, kan gebruik maken van de milieustraten in Delft en Rijswijk. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden om uw afval duurzaam weg te brengen, denk bijvoorbeeld aan het geven van een nieuw leven door het aan te bieden bij de repair cafés, een kringloopwinkel of een e-waste punt.

Voor meer informatie kun je kijken op:  avalex.nl/alternatief-nootdorp