Spaans concert Excelsior Pijnacker groot succes

Een aanzienlijk  publiek werd verwelkomt door Manuela Bijl , gastvrouw van de avond, muziekkanten van Excelsior Pijnacker stroomde binnen. Manuela verwelkomt  Jurgen van Groningen Schinkel en hij zet het prachtige nummer de Bolero of Carmelo in.

Het eerste Spaanse nummer heeft het publiek al te pakken en de sfeer zit er gelijk in, voorbij kwamen de nummers als El Baca, Ole Contrabandites, Consuelo Ciscar en Fandago Fantasy geschreven  door een Nederlandse componist Hans van der Heide.

De voetjes van het publiek bleven niet stil, de één zag je mee dirigeren een ander wiegde ,de muziekuitvoeringen waren dan ook een lust voor het oor  .

Nog voor de pauze werd de jazz-zangeres Marion Schmitz als een echte diva door de dirigent Jurgen van Groningen Schinkel naar binnen gebracht,   ze zette in met een arrangement  in Jazzstijl  speciaal geschreven voor haar  door Jurgen  ,een stukje  jeugdsentiment  ter herinnering aan haar vader die het originele nummer Historia de un Amor  van Carlos Almaran  als kind al liet beluisteren.

In de pauze werden er heerlijke hapjes rond gebracht , geschonken door Excelsior Pijnacker , de leden hebben zich thuis al kunnen uitleven op de Spaanse tappaz , het publiek werd dus dubbel verwend . Ook Sangria vond je ook in de bar, een Spaans feest.

Na de pauze volgde nog heel wat arrangementen wederom door de dirigent  zelf gemaakt op de nummers Sinterklaas waarom ? , een uitdagend liedje ooit gezongen door Chantal Jansen nu gespeeld door Excelsior Pijnacker en gezongen door Marion Schmitz , een Tango werd in gezet een Jaazz waltz , volop een vrolijke  stemming. , echt een concert dat in het teken staat van zingen en swingen, met Spaanse en 5-december-invloeden.

Toch een klein dingetje, de dirigent had geen zin meer in de Spaanse  paardenvoetjes en trippelde weg om zelf een kerst trui aan te trekken, zijn ongenoegen te laten blijken, hij had meer zin in de kerst ! Dit trok de “ Diva”  niet ,zij was in de Sint Nicolaas stemming dus door elkaar werd er gespeeld kerst en paardenvoetjes wat eigenlijk best aardig klonk.

Manuela kwam tussen beide om het conflict in de kiem te smoren de dirigent trok het boete kleed aan , gaf Marion een rode roos en chocolade, wat welke vrouw verover je daar nu niet mee , Manuela viel zelf ook in de prijzen, ze vertelde het publiek juist dat ze vrijgezel was en Jurgen moet bijna gedacht hebben, ja met chocolade !

Door met de muziek, Maneschijn Cha Cha, Calypso zak, De achterband Blues  al deze arrangementen waren nog te beluisteren  en de avond kwam ten einde.

Nog even een toegift,  het muziek stuk , Don Pedro.

Voorzitter Karin  kwam nog  met een  dankwoord aan de vrijwilligers die geen lid waren maar toch een steentje hebben bijgedragen . Nog een slotwoordje van Manuela Bijl  en met een swinggevoel naar huis. Of nog wat Sangria