Spin mee met De Règâhs voor Alpe d’HuZes

Vrijdag 4 januari 2019 vindt in de sporthal van De Viergang in Pijnacker weer de traditionele spinningmarathon van De Klimmende Règâhs plaats. Met dit evenement kun jij ook je steentje bijdragen en net als de Règâhs een vuist maken tegen kanker. Inschrijven kan via spinning@dkronline.nl of bij sportcentrum De Viergang.
De marathon begint om 19.00 uur en richting de klok van 22.00 uur zal de zinderende finale zijn. Deelname voor één fiets kost 35 euro of je nou alleen fietst of de fiets deelt met een of twee fietsmaten.

Bubbels en oliebollen
Na afloop is er voor elke deelnemer een glaasje bubbels en een oliebol, om zo het sportieve nieuwe jaar in te luiden. De spinninginstructeurs van sportcentrum De Viergang hebben de marathon zo opgezet dat het voor iedereen goed te doen is om drie uur vol te maken. Het gaat om de sfeer en gezelligheid, maar je kunt de uitdaging zo groot maken als je zelf wilt. Met sportdrank van Duursport.nl en fruit wordt er tijdens de marathon goed voor de deelnemers gezorgd.

Nog nooit zoveel spinningbikes
De Viergang werkt belangeloos mee aan de spinningmarathon. De enthousiaste spinningsinstructeur Sjors van der Quast: “De afgelopen jaren zijn we binnen ons sportcentrum erg vaak in aanraking gekomen met de ziekte en al het leed erom heen. Het is dan geweldig om met de spinningmarathon een steentje bij te dragen. Er is elk jaar weer veel animo voor dit evenement. Daarom hebben de Règâhs nog meer fietsen dan voorheen geregeld, zo’n 260 stuks. Het zijn voor ons de krenten in de pap om zo’n gaaf evenement te organiseren.”

Sportief indoorspektakel
Edwin van Dusseldorp van De Klimmende Règâhs hoopt dat er zoveel mogelijk mensen komen spinnen. “Het is een uitgelezen moment om met dit sportieve indoorspektakel het nieuwe jaar goed van start te gaan. Met de Règâhs fietsen we ook in de winter regelmatig buiten om kilometers in de benen te krijgen. Spinnen is een prachtige aanvulling om te zorgen dat je zo sterk mogelijk aan het buitenseizoen begint en die berg in juni op te knallen.”

Alpe d’HuZes
In 2019 zetten de Règâhs zich in voor twee doelen, namelijk Alpe d’HuZes en de Neurofibromatose Vereniging Nederland. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken naar deze ziekten gefinancierd. Edwin Dusseldorp die met de Règâhs de spinningmarathon organiseert: “We hebben allemaal wel wat met die verschrikkelijke ziekte. Slechte maar gelukkig ook positieve ervaringen. En daarom zetten wij ons elk jaar opnieuw in voor KWF.”

Neurofibromatose
Neurofibromatose is een erfelijke aandoening, die vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aantast. Mensen die lijden aan één van deze aandoeningen worden vaak geconfronteerd met de onbekendheid er van. Dusseldorp: “Een dochter van een van de Règâhs heeft neurofibromatose. Als vereniging hebben we het hierover gehad en het leek ons meer dan gepast om een deel van de opbrengst te schenken aan de NVN. Hiermee kan er meer aandacht voor neurofibromatose komen en meer begrip voor mensen die dit hebben.”

Van Ypenburg naar de Alpe d’Huez
Volgend jaar gaan enkele Règâhs een groot avontuur aan, door van Ypenburg naar de Alpe d’Huez te fietsen. Een tocht van 1100 kilometer met het nodige klimwerk. De andere Règâhs gaan gewoon met de auto en wachten hun fietsmaten daar op, om vervolgens zelf mee te doen aan Alpe d’HuZes. Een van de deelnemers is René Klunder van Gijen: “Het wordt nog een hele klus om die tocht te organiseren en straks te volbrengen, maar we hebben er nu al ongelooflijk veel zin in.”

Inschrijven
Help jij mee om via deze energieke marathon kanker en neurofibromatose de wereld uit te trappen? Schrijf je dan in via spinning@dkronline.nl of bij de balie van de Viergang. Verdere informatie via de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs.