Start bouw fase 1 Het Gildehof

Op woensdagmiddag  elf juli wordt op feestelijke wijze de start van de bouw van Het Gildehof fase 1 gevierd. Fase 1 van Het Gildehof bestaat uit 32 woningen. Het bouwplan wordt gerealiseerd aan de Kruisweg in Nootdorp op het voormalige terrein van Arctic Koel- & Vrieshuis.

Tijdcapsule ingegraven

Wethouder Van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp is aanwezig om de feestelijke handeling samen met projectbetrokkenen en toekomstige bewoners van het Gildehof in te luiden. Op de bouwplaats wordt een tijdcapsule gevuld met wensen voor toekomstige generaties op deze plek. Deze tijdcapsule zal deze middag worden ingegraven.

Intieme woonbuurt

Het Gildehof wordt een intieme woonbuurt met een variatie aan woningtypen en gevelmetselwerk in diverse kleurstellingen, fraai aangelegde woonstraten, ruimte voor groen en voldoende parkeerplaatsen. De bouw van de woningen zal in meerdere fasen worden gerealiseerd. In de eerste fase van Het Gildehof worden 32 eengezinswoningen gebouwd. In september 2018 start de verkoop van de tweede fase van Het Gildehof, bestaande uit 19 vergelijkbare woningen. Belangstellenden kunnen zich nu reeds inschrijven via de website www.hetgildehof.nl. In de opvolgende fasen van het plan zullen worden ook 21 startersappartementen gebouwd en 10 seniorenappartementen.

Duurzaam en energiezuinig

De woningen worden zeer duurzaam gebouwd en zijn zeer energiezuinig in het gebruik door het toepassen van PV-panelen en individuele warmtepompen (EPC=0). Het zijn de eerste nieuwbouwwoningen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp die gebouwd worden zonder een gasaansluiting. Op deze wijze leveren de woningen een bijdrage aan de energietransitie voor het verminderen van de uitstoot van koolstofdioxyde (CO2). Het ontwerp van de woningen voldoet aan de ambities van de Rijksoverheid op het gebied van energieneutraal bouwen, waaraan alle nieuwbouw vanaf december 2021 dient te voldoen.

Over De Maese Woningen

De Maese Woningen is een onafhankelijke projectontwikkelaar. Vernieuwend en gedreven. Sterk in het transformeren van kantoorpanden en andere gebouwen tot aantrekkelijke woningen. Creatief in het ontwerpen van stoere nieuwbouw vanuit een architectonische invalshoek. Met een voorliefde voor binnenstedelijke projecten in de Randstad. En gespecialiseerd in herontwikkelings- en inbreidingslocaties. “We moeten er zelf willen wonen of werken”, dat is het uitgangspunt.