Sterke prestaties bij de halve marathon van Nootdorp

De halve marathon van Nootdorp op 25 juni is gewonnen door Mike Teekens, met een tijd van één uur en dertien minuten, bijna acht minuten sneller dan de nummer twee. De laatste renner finishte na twee uur en veertig minuten.  Dit was de 22e editie van het evenement, dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Nootdorpse ijsclub. Er waren 170 deelnemers, iets minder dan vorig jaar. De winnende man en vrouw ontvingen als prijs ieder een paar schoenen van de sponsor, Runnersworld Delft.

Organisator Hans van der Sman was tevreden over het evenement. “We hadden een mooie route van net iets meer dan 21 kilometer uitgezet met veel groen, rond de Dobbeplas en de Delftse Hout. Het was een uitstekende dag om te rennen, zeker na de hittegolf van vorige week. We waren voorbereid op zulk weer, maar gelukkig viel het toch mee.” De renners konden rust pakken en een paar slokken drinken op vier verzorgingsposten langs de route.

Mike Teekens is een geboren Nootdorper en heeft al naam gemaakt op andere evenementen. Zo was hij de snelste Nederlander bij de marathon van Berlijn en wil hij kwalificeren voor de Olympische spelen. Hans: “Op zesjarige leeftijd is Mike bij ons begonnen met hardlopen. Toen was hij ook al een uitblinker, soms zie je het gewoon. Sindsdien is hij heel ver gekomen. Wij zijn natuurlijk beretrots op zijn prestaties.”

De ijsclub organiseert op 27 augustus een extra Dobbeloop, bovenop de normale jaarlijkse evenementen. De opbrengst van deze actie zal gaan naar mede-vereniging RKDEO, nadat daar de kantine tijdens de jaarwisseling is afgebrand.

Niels van Hemert

.

.

De finish is in zicht.

Winnaar Mike Teekens op het podium