Stichting Nieuw ambacht opent BroodGewoon en HoutGebouwd

Vrijdag werd het lint doorgeknipt bij Stichting Nieuw Ambacht. Een organisatie die twee ambachten nieuw leven inblaast. Zo is er BroodGewoon en HoutGebouwd. Bij BroodGewoon worden broodjes gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij HoutGebouwd worden afgedankte meubels omgebouwd tot nieuwe producten.

Wethouder Marieke van Bijnen was bij de officiële opening. Wat haar direct opviel is de samenwerking tussen de medewerkers. Stichting Nieuw Ambacht is enkele maanden geleden al gestart, maar vrijdag was dan de officiële opening in de stralende zon. Van Bijnen: “Het is fijn dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee te laten doen. Het is belangrijk om iedereen mee te laten meedoen naar zijn eigen vermogen.” De wethouder merkte tijdens haar speech op dat we het eigenlijk niet meer moeten hebben over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “We moeten zorgen dat de arbeidsmarkt aansluit bij de talenten en mogelijkheden van de mensen en dat is precies wat jullie doen met de stichting. Jullie hebben de waarde van de mensen gezien en die waarde benutten jullie elke dag.”

Over Houtgebouwd
Bij HoutGebouwd worden nieuwe producten van oude houten meubels gemaakt. “Hout biedt eindeloze mogelijkheden en bij ons leer je alle basisvaardigheden van ambachtelijk houtwerk. Onze medewerkers werken met professioneel gereedschap, ervaren de eigenschappen van hout en ze leren hoe je prachtige nieuwe creaties kunt maken. Door gebruik te maken van kwaliteitshout van afgedankte meubels geven we materiaal een nieuw leven en maken we mensen blij met unieke stukken, zoals krukjes en tafeltjes voor onze webshop of op speciaal verzoek van klanten.”

Over Broodgewoon
Bij BroodGewoon gaan we verder dan alleen het smeren van een broodje. In de grootkeuken van BroodGewoon leren de medewerkers stap voor stap de basisvaardigheden van de horeca, inclusief snijtechnieken, presentatie, verpakking en kennis over hygiëne, veiligheid en kwaliteit. Bij Broodgewoon leren de medewerkers om bestellingen te beheren en efficiënt te plannen. “Met verse ingrediënten bereiden we lunchboxen en borrelhappen voor organisaties in Pijnacker en Nootdorp, en het is altijd een voldoening om te zien dat onze klanten tevreden zijn met op tijd geleverde heerlijke gerechten. Bij BroodGewoon werk je toe naar een betaalde baan in de horeca, waarbij je stap voor stap het volledige proces in een professionele keuken leert kennen.”