SWOP en Young Connection gaan samen verder

In een nieuwe ontwikkeling kondigen SWOP (Stichting Welzijn Ouderen Platform) en Young Connection aan dat zij sinds 1 januari officieel één organisatie vormen. Deze samenwerking is weer een goede stap om het vrijwilligerswerk te versterken.

SWOP en Young Connection
Beide organisaties zijn actief in het bemiddelen tussen vrijwilligers en organisaties, waarbij SWOP zich richtte op een wat oudere doelgroep, vaak met mensen die de pensioenleeftijd al hebben bereikt of in ieder geval in de buurt komen. Aan de andere kant deed Young Connection meer met jongeren tussen de 15 en 30 jaar, waarbij zij ook begeleiding aanbieden.

Nieuwe generatie vrijwilligers
Met de vergrijzing die door blijft gaan, erkennen SWOP en Young Connection het belang van het aantrekken van een nieuwe generatie vrijwilligers. Door de krachten te bundelen, hopen ze niet alleen jongeren meer te bereiken, maar ook een makkelijkere overgang te creëren tussen verschillende leeftijdsgroepen.

Anders dan de grote stad
Volgens de directeur van de SWOP is dit ook het belangrijkste van de samenwerking. “Pijnacker-Nootdorp kent een rijk verenigingsleven. Het zijn natuurlijk dorpen, dat is anders dan de grote stad. Máár dit betekent ook dat veel in de gemeente staat of valt met vrijwilligers. Zeker met de vergrijzing in aantocht, is nieuwe aanwas belangrijker dan ooit. Je zult jongeren erbij moeten betrekken.”