Themacafe GGZ op maandag 14 oktober

Op maandag 14 oktober is er een Themacafé van het GGZ met als thema: De impact van de omgeving op psychisch welbevinden. Eén op de vier mensen krijgt ooit in zijn leven te maken met psychische problemen. Vaak geldt dat het voor mensen niet eenvoudig is om over psychische problemen te praten. Even zo vaak geldt dat er mensen in de omgeving zijn die willen en kunnen helpen. Ook kan het lastig zijn om de juiste weg te vinden. Dan kunnen ervaringen van anderen helpen.

Kennisuitwisseling
Tijdens het Themacafé GGZ maken we geïnteresseerden wegwijs in de wereld van de GGZ en psychische problemen. Op deze avond komen ervaringsdeskundigen aan het woord: Mensen die vertellen over hoe zij hun weg hebben gevonden of die een familielid of vriend(in) hebben bijgestaan. Vragen die aan bod komen zijn: Welke invloed heeft de omgeving, wat doet een ggz-aandoening vanuit de familie bezien en hoe herkent en benoemt u signalen uit uw omgeving? Maar ook: Wat als het u overkomt? Waar kunt u dan terecht en hoe kunt u omgaan met bepaalde situaties? Kennisuitwisseling en informeren staan deze avond centraal.

Aanmelden
Wij nodigen u uit op het gemeentehuis aan het Oranjeplein 1 in Pijnacker. We starten om 16.00 en eindigen om 18.30. Ook aansluiten of heeft u vragen? Stuur dan een mail aan BEL_sec@pijnacker-nootdorp.nl.