Twee personen aangehouden voor handel in harddrugs

In oktober ontdekte de politie in Delfgauw een verdachte situatie met meerdere voertuigen die bij elkaar geparkeerd stonden. Na inspectie van een van de auto’s werden twee mannen op heterdaad betrapt op verdenking van handel in harddrugs en in het bezit zijn hiervan.

Zenuwachtig gedrag
Het opvallende gedrag van de verdachten viel op toen een agent met hen in gesprek was. De mannen leken meer aandacht te hebben voor de agent die met een zaklamp hun voertuig inspecteerde dan voor het gesprek zelf. Hun zenuwachtigheid werd duidelijk toen de collega rond het voertuig liep.

Grote vondst
Bij nader onderzoek zagen de agenten meerdere joints onder het voertuig liggen. Opmerkelijk genoeg waren deze joints niet nat, ondanks recente regenval, wat er op wees dat ze daar recentelijk waren geplaatst. Verdere doorzoeking van het voertuig bracht maar liefst 70 ponypacks en 5 blokjes hasj aan het licht. Ook werd een bedrag van 4700 euro aan contant geld in beslag genomen.

Voor de rechter
Beide verdachten, 26 en 27 jaar oud, zullen op een later moment voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor de aanklachten. De politie benadrukt het belang van samenwerking met het publiek om drugscriminaliteit te bestrijden en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Contacteer de politie
Indien u vermoedens heeft van mogelijke drugshandel in uw buurt, wordt u aangemoedigd dit te melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000, of direct contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of via 112 voor noodgevallen.