Uitbreiding sociale huurwoningen in KIEM ‘Wonen in de Scheg’

Het aanbod van sociale huurwoningen in woonwijk De Scheg in Pijnacker ondergaat een aanzienlijke uitbreiding van 72 naar maar liefst 100 appartementen. Op 9 januari 2024 ondertekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Staedion, en Janssen de Jong Projectontwikkeling een overeenkomst voor dit project.

Turn key-overeenkomst
Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben een turn key-overeenkomst gesloten voor de realisatie van de extra 28 eenheden. Deze huurwoningen maken deel uit van het nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg,’ waar in totaal meer dan 300 woningen worden gebouwd.

Woningen eigenlijk bedoeld voor sociale koop
Staedion is de afnemer van de 72 appartementen in de gebouwen ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’, waarvan de bouw op korte termijn begint. De 28 appartementen in gebouw ‘Ruigrokweide,’ die nu het sociale huuraanbod in KIEM aanvullen tot 100, waren oorspronkelijk gepland als sociale koop.

Om beter aan te sluiten op de vastgestelde woonvisie van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, is ook het derde gebouw omgezet naar sociale huur. Deze verandering voorziet de groeiende vraag naar sociale huurwoningen.

Verminderen woningnood

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion, verklaart: “De vraag naar betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 100 woningen in Pijnacker is een belangrijke stap in de realisatie van extra woningen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik verheugd dat we het aantal sociale woningen in dit project kunnen uitbreiden naar 100. Dit plan draagt bij aan onze ambitie om concreet bij te dragen aan het verminderen van de woningnood.”

Wethouder Frank van Kuppeveld voegt toe: “Deze extra sociale huurwoningen dragen bij aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp en blijven langjarig beschikbaar voor de doelgroep die deze woningen hard nodig heeft.”

“We willen sociaal verbindende buurten creëren” 
Stefan Boere, regiodirecteur Janssen de Jong Projectontwikkeling, vult aan: “Door de goede samenwerking met zowel de gemeente als Staedion kunnen we in Pijnacker verder invulling geven aan onze ambitie om vitale, sociaal verbindende buurten te creëren.” De bouw van de 28 appartementen zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024.

Over KIEM
KIEM ‘Wonen in de Scheg’ is een gebiedsontwikkeling van Janssen de Jong Projectontwikkeling in het noorden van Pijnacker. In deze nieuwe wijk, ook bekend als woonwijk De Scheg, worden meer dan 300 huur- en koopwoningen gerealiseerd.

Het plan biedt verschillende woningtypes voor diverse doelgroepen en staat sinds de start van de planvorming in 2018 bekend om duurzaamheid, natuurinclusief bouwen, en klimaatadaptatie. Deze waarden komen tot uiting in de woningontwerpen en de groene inrichting van de wijk.

De verwachting is dat de eerste woningen in de zomer van 2024 worden opgeleverd.