Vaccineren zonder afspraak in het bestuurscentrum

Op woensdagen is er de mogelijkheid om je zonder afspraak te laten vaccineren in het bestuurscentrum van de gemeente. Die mogelijkheid bestaat al een aantal weken en loopt door zolang er nog animo voor is. De vaccinatiemogelijkheid zonder afspraak is van 16.00 tot 20.00 uur. De ingang voor het bestuurscentrum is in de Emmastraat 165. Je kan dan zonder afspraak gevaccineerd worden tegen covid’19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dit gebeurt met het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Heb je twijfels of je je wilt laten vaccineren? Er is een arts aanwezig om vragen te beantwoorden.

Janssen of Pfizer
Iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan op woensdag zonder afspraak terecht. 18-plussers kunnen kiezen uit het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Jonger dan 18 jaar of ben je zwanger? Dan krijg je het Pfizer-vaccin. Hiervan heb je twee prikken nodig, met minimaal 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik. Bij het Janssen-vaccin is 1 prik voldoende.

Derde- of boosterprik
Het kan zijn dat je door een specialist vanuit het ziekenhuis geadviseerd wordt een derde prik te halen vanwege onderliggende klachten. Deze prik kun je ook zonder afspraak in het bestuurscentrum halen. Neem hiervoor wel een verwijsbrief mee.
Dit geldt niet voor de boosterprik. De boosterprik is een oppepper om de werking van de eerste vaccinatieserie te verbeteren. De boosterprik kan alleen op afspraak gehaald worden bij vaste priklocaties. De priklocatie aan de Emmastraat is een tijdelijke locatie. Het RIVM stuurt een uitnodiging als je aan de beurt bent, dit gaat namelijk per doelgroep.

Wat heb je nodig?
Neem het volgende mee als je je zonder afspraak wilt laten vaccineren:
* een identiteitsbewijs
* een mondkapje
* trek kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm kan ontbloten

Registratie
Na de prik moet je nog een kwartier in de wachtruimte plaatsnemen om er zeker van te zijn dat je geen bijwerkingen krijgt. GGD Haaglanden verzorgt de registratie. Je krijgt dan ook meteen een afspraak voor de tweede vaccinatie, als dat nodig is.