Vakantiemaatjes 2021 opnieuw een groot succes!

Afgelopen juli gingen er 40 enthousiaste vakantiemaatjes van start. Gedurende 3 weken werden er allerlei zomerse activiteiten met elkaar ondernomen. Dit initiatief is er om jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuke vakantie te bieden. Ook dit jaar was het weer een groot succes! De activiteiten varieerden van suppen tot cupcakes bakken van basketballen tot wandklimmen en van tafeltennissen tot bubble tea drinken.

Donaties
Het vakantiemaatjes- project werd op zaterdag 28 augustus jl. afgesloten met een gezamenlijke activiteit. Mede dankzij de donaties van Fonds 1818, Boschhuysen, Nationaal Fonds Kinderhulp en de gemeentes in het werkgebied was de zomervakantie van 2021 hiermee voor kinderen, gezinnen en vrijwilligers onvergetelijk, laat de organisatie weten.

Even voorstellen
Het team van Jong Perspectief is inmiddels ook weer op volle sterkte met de komst van Audrey Soudant als de Projectmedewerker Maatjes voor Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Margrett van Buytene is erbij gekomen als als project-assistent. Zij stellen zich graag even voor:

Audrey: ( links vooraan op de foto) “Ik vind het mooi werk om jongeren te helpen aan een maatje, zodat ze ook weer nieuw perspectief krijgen op hun leven en toekomst,” zegt ze zelf over deze baan. Haar hobby’s: wandelen met haar hond Yindi, tuinieren, dansen, met dierbaren gezellig eten en activiteiten ondernemen, naar concerten en festivals gaan en reizen. Naast deze baan werkt ze ook als beeldend glaskunstenaar en is ze vrijwilliger bij Taalcafé en Kindertuinen.

Margrett: ( rechts in het midden op de foto) “Hoi allemaal! Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Margrett van Buytene, 54 jaar en woon samen met mijn gezin (man, kind en 3 katten) in het altijd bruisende Pijnacker. Sinds1 september 2021 maak ik deel uit van het Jong Perspectief team. Binnen het team ben ik verantwoordelijk voor de administratieve en financiële zaken. Ik vind het heel bijzonder om mijn steentje te mogen bijdragen aan de maatjes- en mentorprojecten van stichting Jong Perspectief!”

Filmsterren bij Jong Perspectief
In juni van dit jaar won Jong Perspectief met het vakantiemaatjesproject een prijs tijdens de verkiezing van de Nationale Vrijwilligersprijzen. De prijs bestond uit een echte videoproductie. Afgelopen zomer vonden de opnamen plaats en woensdag 20 oktober was het dan zover, de film ging in première! De loper was uitgerold en een groot gedeelte van de filmsterren waren samen met hun familie aanwezig. Na afloop was iedereen het er over eens de 1,5 minuut durende film is een prachtige, aansprekende film geworden! “Ik ben gewoon ontroerd,” zei één van de aanwezigen na het bekijken van de film op het grote doek.

Nieuwe website
Achter de schermen wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe website. Nieuwsgierig? De lancering zal dit jaar nog plaatsvinden!