Vakantiemaatjes gezocht!

Ook deze zomer gaat Jong Perspectief weer starten met het vakantiemaatjesproject! Hiermee gaat het maatjes- en mentorproject deze zomer op herhaling. Vakantiemaatjes is er om jongeren uit kwetsbare gezinnen een leuke vakantie te bieden. Vorig jaar maakte het project zijn debuut en dit bleek een overweldigend succes te zijn.

Gedeelde zorg
In sommige gezinnen loopt het iets minder om verschillende redenen. Veel gezinnen beschikken over onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Vanuit verwijzers, waaronder schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, worden deze zorgen rondom deze gezinnen gedeeld. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer wederom Vakantiemaatjes in.

Samen iets ondernemen
Een vakantiemaatje wordt gekoppeld aan een kind in de leeftijd van 6 tot 14 jaar bij hem in de buurt en samen ondernemen zij gezamenlijk activiteiten. Denk aan een middagje naar de kinderboerderij, voetballen, midgetgolf of lekker fietsen en natuurlijk als afsluiting een lekker ijsje halen! Ze sluiten aan bij de activiteiten die er in de buurt worden georganiseerd of gaan zelf op pad. Vooraf is er een informatiebijeenkomst, ontvangt het vakantiemaatje een activiteitenbudget en ook spelmateriaal en activiteitentips.

Aanmelden
Wil jij een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben je deze zomer minimaal 3 weken beschikbaar voor tenminste 4 uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel Mariska van der Knaap (06 – 282 15 084) of Cindy van Wijk (06 – 570 75 691). Zij vertellen je graag meer hierover!

Jong Perspectief is actief in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk)

Voor meer info: Kijk dan op: http://www.jongperspectief.nl/