Verbeelding opent met jazz en variatie

Elk jaar organiseert de Pijnackerse Verbeelding een cultuurweekend. Voorzitter Piet van Adrichem opende het weekend, gevolgd door een waanzinnig optreden van jazz-zangeres Marion Schmitz. Dit optreden vond plaats in de bibliotheek Oostland en werd bijgewoond door de burgemeester. Piet van Adrichem vertelt: “Dit is een veelbelovend weekend. We hebben een prachtige line-up van vijfenzeventig artiesten en vijfentwintig locaties. We merken dat er meer belangstelling is dan ooit tevoren en het weer zit ook nog mee. Dit is de vierentwintigste editie van de Verbeelding en we gaan er weer tegenaan.” Verder was er een tentoonstelling bij de bibliotheek van Roos van der Meijden. Bezoekers konden na afloop nog genieten van een drankje.

Maar het middelpunt van de aandacht was natuurlijk Marion Schmitz, die de sterren van de hemel zong. Zij werd hierbij ondersteund door pianist Albert Theeuwsen, die op korte termijn moest invallen. Marion Schmitz: “Gelukkig hebben Albert en ik al eerder samengewerkt. Hij is heel goed met verschillende stijlen, we hadden aan twee keer repeteren genoeg.” Op zondagmiddag zal Marion opnieuw optreden. Ditmaal zal zij gedichten voordragen bij de Scheve Toren. “Dit wordt de eerste keer dat ik mijn gedichten voorlees. Het zal een mix zijn van kindergedichten, serieuzer werk en komische stukjes. Maar ongeacht het succes ligt mijn hart toch wel bij de muziek, bij de jazz. Daar ligt mijn hartslag.”

Op zaterdag en zondag loopt een cultuurroute langs bekende locaties, zoals de ontmoetingskerk, zorgkwekerij Bloei, de Scheve Toren en windmolen de Vang. De optredens en tentoonstellingen variëren van schilderijen verhalen tot zang- en dansoptredens. De route begint beide dagen bij de creamarkt op het raadhuisplein. Het voornaamste doel is om een podium te bieden aan alle verschillende artiesten en om te laten zien wat onze gemeente allemaal te bieden heeft.

Niels van Hemert

 

 

Piet van Adrichem

De sleutel van de bibliotheek

Burgemeester Ravestein

.

Albert Theeuwsen

.

Foto’s: Lia van Halderen