Verkeersboetes worden een stuk duurder volgend jaar

De nieuwe prijzen voor boetes van dit jaar zijn bekend gemaakt, meldt TopGear Nederland. Het zal een stuk minder leuk voor je portemonnee zijn want veel is een stuk duurder gemaakt. Dit maakte het Ministerie van Justitie en Veiligheid bekend. Er was wel wat protest maar de verhogingen zijn alsnog doorgevoerd.

10% hoger
In 2024 zijn de verkeersboetes met 10 procent verhoogd ten opzichte van dit jaar, met de extra regel dat ze naar boven worden afgerond. Dit betekent dat een boete van 240 euro niet 264 euro wordt, maar 270 euro. Er is echter een uitzondering voor boetes die eerst 110 euro waren, deze zijn naar beneden afgerond tot 120 euro in plaats van 121 euro.

Hoogste boete haalbaar
Net als in voorgaande jaren gelden de snelheidsboetes van 2024 voor overschrijdingen tot maximaal 30 km/u boven de toegestane snelheid. Als je betrapt wordt met een hogere snelheid, zal de officier van justitie over de zaak gaan. De hoogste boete die je in 2024 kunt ontvangen voor te hard rijden is 495 euro.

De tweede categorieën boetes die je kan krijgen blijven wel hetzelfde. Een voor te hard rijden onder normale omstandigheden en één voor te hard rijden in wegwerkzaamheden.