Verkeerscontrole in Delfgauw tegen ondermijning

De politie heeft afgelopen week in Delfgauw een verkeerscontrole gehouden om ondermijning tegen te gaan. Bij ondermijning maken criminelen voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Vanzelfsprekend wil de politie dit tegengaan.

‘Controlestraten’
De controle werd uitgevoerd ter hoogte van de Strikledeweg in Delfgauw. Agenten haalden de voertuigen van de A13 en de N470 af. De bestuurders kregen de opdracht om de politie te volgen naar speciaal ingerichte controlestraten. Hier werden zij gecontroleerd door de politie in samenwerking met de Belastingdienst en de Douane.

Opvallende overtredingen

Bestuurders die alles netjes op orde hadden, konden hun reis zonder probleem vervolgen. Wel werden er enkele opvallende overtredingen vastgesteld. Twee bestuurders reden onder invloed en vier bestuurders reden zonder rijbewijs. Deze personen zijn aangehouden. Ook had een Poolse man 2 gestolen elektrische fietsen in zijn auto liggen. Ook hij is aangehouden.

Flinke schulden
Meerdere gecontroleerde bestuurders hadden openstaande schulden. Het gecombineerde totaalbedrag hiervan was bijna een half miljoen euro. Hiervan is ongeveer 20.000 euro direct betaald. De belastingdienst heeft daarnaast beslag gelegd op 19 voertuigen.

Taxi’s vaak bekeurd
Taxi’s waren ook vaak de dupe op deze controle. Er werden veertig boetes uitgeschreven voor het niet registreren van de arbeidstijden en ritten.