[VIDEO] De nieuwe winkel van Pera & Pasha is nu al een hit

Pera &Pasha heeft na tien jaar ervoor gekozen de winkel uit te breiden. Nog meer wol, nog meer garen en heel veel meer vierkante meters. In het centrum van Pijnacker was altijd een leuk, gezellig winkeltje te vinden waar alle benodigde spullen voor haken en breien te vinden waren. Het liep echter zo goed, dat de winkel te klein werd om de zaken nog verder te laten groeien. Nu zijn ze verhuisd naar een paar straten verderop, aan de Oostlaan. De eigenaars, Oscar de Bruyn en Ceyhun Mercan, zijn erg enthousiast over de uitbreiding. Het was hoog tijd vinden ze.

De klanten
Volgens Oscar is het stereotype huismoeder of oma niet de doelgroep zoals ze hem voor ogen hebben. ‘Mensen van allerlei leeftijden komen hier langs. En het grappige is dat de meeste van onze klanten niet eens uit Pijnacker komt. Ze komen uit Den Haag of Zoetermeer, sommigen zelfs uit Rotterdam.’, zegt de Bruyn.

Boeken
Pera & Pasha heeft zelfs haar eigen uitgeverij. Allerlei boekjes over haken en breien zijn er te vinden. Echter worden niet alleen boeken van anderen uitgegeven, ook wordt er door Ceyhun Mercan zelf boeken geschreven. De boeken van “Mr Cey” worden uitgegeven door een andere uitgeverij, om ervoor te zorgen dat het bereik groter is. Mercan heeft al talloze boeken gemaakt waarin stap voor stap wordt beschreven hoe iets gehaakt kan worden. Dit gaat van knuffels tot kussens tot huisjes. Een breed assortiment dus.

Groothandel
Niet alleen is Pera & Pasha een wolwinkel, ook zijn ze een groothandel. Op hun nieuwe locatie hebben ze op de bovenverdieping ook een hele opslag aan producten. Hier kunnen klanten niet komen. Veel mensen zouden denken dat het gewoon een wolwinkel is, tot ze er geweest zijn. Ze zijn niet alleen erg veelzijdig in hun aanbod, ook is de sfeer in de winkel één en al positiviteit. Iedereen voelt zich er welkom.