[VIDEO] Groot Dictee Pijnacker-Nootdorp levert 10.000 euro op voor Hospice

Op donderdag 6 juli konden mensen meedoen aan het Groot Pijnacker-Nootdorps Dictee, georganiseerd door Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. Het dictee was een groot succes en kon rekenen op een volle zaal in Cultura Nootdorp. Trees de Klerk won het dictee met 306 woorden goed van de 314.

Er werd naast dat het heel gezellig en leerzaam was ook geld ingezameld voor Hospice Koningshove dat in onze gemeente gebouwd gaat worden.

300 woorden
Het dicteewerd geschreven door Ron Brand, conservator/registrator bij het Maritiem Museum Rotterdam. Het dictee bestond uit 300 woorden. Na afloop van het Dictee was er een loterij waarmee deelnamers leuke prijzen konden winnen, zoals diverse lunch- en dinerbonnen, verwenpakketten en cadeaukaarten.

Goed doel
Het Groot Dictee heeft 10.000 euro opgeleverd voor Hospice Koningshove. Dit biedt een plek aan mensen om de laatste fase van hun leven door te brengen in warme en huiselijke omgeving. Koningshove is geen ziekenhuis, maar een laatste thuis waar gasten met familie of vrienden een waardevolle tijd met elkaar kunnen doorbrengen onder begeleiding van de eigen huisarts.