[VIDEO] Kinderen helpen met een grote opruimactie in Koningshof

Onder leiding van Karin, de Wijkmanager van Nootdorp, hebben Schoon Pijnacker Nootdorp en lokale gemeenschapsleden vandaag een indrukwekkende opruimactie georganiseerd in Koningshof. Zo’n 100 enthousiaste kinderen namen deel aan het evenement, gewapend met grijpers en vuilniszakken, om hun buurt een stukje schoner te maken.

Bijzondere vondsten
De deelnemers kwamen niet met lege handen terug, integendeel. Een grote verzameling van afval werd uit de omgeving verwijderd, waaronder opvallende items zoals rode buizen, een reiskoffer, een kussen en zelfs een campingstoel. Ondanks een enorme stortregen en hagel halverwege de actie, hielden de meeste kinderen moedig stand en voltooiden ze hun taak.

De lokale betrokkenheid was ook te zien in de aanwezigheid van Wethouder Hanneke van der Gevel, die de moeite nam om de opruimactie te bezoeken en haar steun te betuigen aan de gemeenschap.

Een beloning na het werken
Na afloop van de actie verzamelden de deelnemers zich binnen, waar ze opdroogden en opwarmden met een welverdiende kop chocomel. De succesvolle samenwerking tussen de gemeenschap, lokale autoriteiten en organisaties toonde eens te meer de kracht van gezamenlijke inspanningen voor een schonere en meer leefbare omgeving