[VIDEO] Kinderen ontdekken nieuwe talenten met gratis masterclasses

Op vrijdag 5 april heeft Kindcentrum de Regenboog in Nootdorp officieel hun masterclasses geopend. Er waren 16 verschillende masterclasses beschikbaar. Deze masterclasses helpen kinderen hun talenten te ontdekken en wellicht een nieuwe passie te vinden.

Een feestelijke opening
Schoolleider Patrick Kort-Spoelman heeft samen met wethouder Peter R. Hennevanger en voormalig voetballer Orlando Engelaar feestelijk de masterclasses geopend. De kinderen kregen de kans om vier keer deel te nemen aan nieuwe uitdagingen uit de 16 workshops. In groepjes van ongeveer 10 gingen de kinderen voetballen, koken, sieraden maken en nog veel meer.

Gratis workshops
Voor de toekomst hoopt Kindcentrum de Regenboog dit soort initiatieven vaker te organiseren. Er waren al workshops na schooltijd, maar deze waren niet kosteloos. In het kader van gelijke kansen heeft het kindcentrum besloten om tijdens schooltijd gratis workshops aan te bieden, zodat iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen.

Aan het einde van het traject is het de beurt aan de ouders om langs te komen en zelf te zien wat de kinderen hebben geleerd.