[VIDEO] Mensen met alzheimer staan centraal bij Appeltaartconcert

Bij CulturA & Zo in Nootdorp werd deze week het Appeltaart Concert gehouden. Dit is een speciale gelegenheid voor mensen met alzheimer om samen te komen, te genieten van muziek en momenten van vreugde te delen, wat afleiding en steun kan bieden.

Alzheimer
Alzheimer is een ziekte die de hersenen aantast en problemen veroorzaakt met geheugen, denken en dagelijkse taken. Het begint vaak met kleine vergeetachtigheden en wordt geleidelijk erger. Hoewel er geen genezing is, zijn er behandelingen die kunnen helpen met symptomen. Mensen met Alzheimer en hun families ervaren uitdagingen.

Live optreden
In een rustige en aangepaste setting kregen de aanwezigen de kans te genieten van zorgvuldig geselecteerde muziekstukken. Het doel van het evenement was eenvoudig maar krachtig: een moment van vreugde bieden aan hen die te maken hebben met Alzheimer. Er werd live opgetreden en klassieke muziek gespeeld. Na het optreden kreeg iedereen weer een drankje en wordt de appeltaart uitgedeeld. Gezamenlijk genieten van een leuk samenkomen versterkte het gevoel van gemeenschap.