[VIDEO] Nieuwe locatie SWOP: Versterking van Gemeenschapsondersteuning in Pijnacker-Nootdorp

De SWOP vierde donderdag een belangrijke mijlpaal met de opening van haar nieuwe locatie. De beslissing om te verhuizen werd gedreven door de opmerkelijke groei die SWOP de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de toenemende verantwoordelijkheden die de organisatie op zich neemt. De nieuwe vestiging biedt voldoende ruimte voor de administratieve medewerkers, waardoor zij de gemeenschap beter kunnen bedienen. Met een team van 20 medewerkers en maar liefst 380 vrijwilligers staat SWOP klaar om ondersteuning te bieden aan de inwoners an Pijnacker-Nootdorp.

Rondleiding en toespraken
Bij de opening van de nieuwe SWOP-locatie waren de genodigden in eerste instantie uitgenodigd voor een informele borrel. Daarna volgden korte toespraken van de directeur van SWOP, Carol Houtman, en wethouder Marieke van Bijnen, gericht aan werkgevers en vrijwilligers. Vervolgens kregen de aanwezigen een rondleiding door het nieuwe kantoor, waarbij uitgebreide uitleg werd gegeven over de verschillende ruimtes en faciliteiten. Tijdens de rondleiding werd onder andere benadrukt dat SWOP zich bezighoudt met maatschappelijke begeleiding van statushouders en Oekraïense vluchtelingen, mantelzorgondersteuning en fungeert als vrijwilligersinformatiepunt. Daarnaast biedt SWOP een formulierenbrigade voor mensen die moeite hebben met het invullen van specifieke formulieren en een jaarlijkse belastingservice.

Het leven een beetje mooier maken
Carol Houtman, directeur van SWOP, benadrukte tijdens haar toespraak het belang van de organisatie: “Wij zetten ons in voor de ondersteuning en het welzijn van inwoners van Pijnacker-Nootdorp.” Deze woorden benadrukken de toewijding van SWOP aan het verbeteren van het leven van mensen in de gemeenschap. Wethouder Marieke van Bijnen voegde eraan toe: “Zo’n plek als deze is heel erg belangrijk voor de mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben.” Haar woorden benadrukken het belang van de nieuwe SWOP-locatie als een centrum voor gemeenschapsondersteuning, waar mensen kunnen rekenen op de hulp en begeleiding die ze nodig hebben.

Klaar voor de toekomst
Met de opening van de nieuwe locatie is SWOP beter uitgerust dan ooit tevoren om haar groeiende takenpakket aan te pakken en een nog grotere impact te hebben op het welzijn van de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. De ruimere faciliteiten stellen SWOP in staat om nog meer ondersteuning te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving en hun behoeften effectief te adresseren.