Voorleesplezier tijdens Kinderboekenweek in Pijnacker-Noord

11 oktober vond er in Pijnacker-Noord een voorleesinitiatief plaats. Veertien schoolklassen van de Josephschool en Octantschool Schatkaart werden voorgelezen door lokale bewoners op verschillende locaties in de wijk. De enthousiaste reacties van kinderen en voorlezers maakten deze ochtend bijzonder.

Verschillende plekken
De voorleessessies vonden plaats op diverse plekken, waaronder de Schakelaar, de Acker, het Stanislascollege, de SkippyPepijn-locatie Numbat BSO en zelfs op het sportveld en de tribune van DSVP. Zowel de jonge luisteraars als de voorlezers toonden oprechte betrokkenheid, en zelfs de oudere kinderen uit groep 7 en 8 luisterden geïnteresseerd.

Een mooi initiatief
Dit initiatief is voortgekomen uit het wijkoverleg Pijnacker-Noord, waar diverse wijkorganisaties samenkomen. Samen zorgen ze voor activiteiten in Pijnacker-Noord, met deze voorleesactiviteit als hoogtepunt tijdens de Kinderboekenweek. Deze samenwerkende organisaties hebben ambitieuze plannen voor de toekomst en willen nog meer bewoners betrekken. Heb jij ideeën voor activiteiten of belangrijke bijdragen aan de wijk? Ze horen graag van je. Neem contact op met de wijkvereniging Pijnacker-Noord of jvanveen@sbjsamensterk.nl. Samen werken we naar een nog betere en hechtere gemeenschap in Pijnacker-Noord.