[FOTO] Voorlopig ontwerp voor het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum

Het Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker begint langzaam maar zeker vorm te krijgen met het voorlopige ontwerp dat is gemaakt door NL Architects. Het gebouw, gelegen op het Raadhuisplein, is nog niet definitief, maar wordt eind dit jaar verwacht. Het ontwerp richt zich op een uitnodigend en herkenbaar cultuurgebouw dat naadloos aansluit op de omgeving.

02 Transparante gevel hoek Emmapark met Julianalaan 01 Voorkant vanaf Raadhuisplein 06 Entree vanaf Raadhuisplein 05 Bibliotheek met horecagedeelte 08 Uitvoeringszaal 07 Ontmoeten en spelen 04 Achterkant Stationsstraat 03 Zijkant Julianalaan met Stationsstraat
<
>

Duurzaam en natuurinclusief
Er is veel aandacht besteed aan de beleving van het gebouw vanaf de straat, met een open en transparante hoek voor horeca en grote ramen rondom de vides. Bovendien worden de oude kelders onder de Rabobank hergebruikt voor de uitvoeringzaal, terwijl de verschillende functies binnen het gebouw worden vermengd om ontmoeting en interactie te bevorderen. Het Sociaal Cultureel Centrum wordt ook duurzaam en natuurinclusief, met groene daken en een Warmte Koude Opslag-installatie voor energievoorziening.

Ontwerp is met elkaar tot stand gekomen
Het ontwerp van het Sociaal Cultureel Centrum is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente, de architect en de toekomstige gebruikers. Gesprekken met de gebruikers en afvaardigingen van omwonenden en ondernemers hebben bijgedragen aan de vormgeving van het gebouw en de inpassing op het Raadhuisplein. Er is gekeken naar de samenhang met de omliggende gebouwen en de gemeenteraad en directe belanghebbenden zijn op de hoogte gesteld van het voorlopige ontwerp.

Eind van het jaar definitief
Nu zal het proces verdergaan met het definitieve ontwerp, waarbij opnieuw gesprekken worden gevoerd en informatie wordt verzameld van gebruikers en belanghebbenden. De verwachting is dat het definitieve ontwerp in december 2023 in de gemeenteraad wordt besproken. Meer informatie over het Sociaal Cultureel Centrum is te vinden op de website van de gemeente, waar men zich ook kan aanmelden voor de digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.