Voortvluchtige gevonden door politiehelikopter na verdachte actie

Een recent incident in het buurtschap Oude Leede is een goed voorbeeld van samenwerking tussen burgers en de politie bij het voorkomen van misdrijven. Een scherpe buurtbewoner merkte een persoon op die zich verdacht gedroeg op het terrein van een woning. Dankzij zijn waakzaamheid kon erger worden voorkomen.

Inbraak?
De gebeurtenissen begonnen toen een man met een scooter arriveerde, deze parkeerde en vervolgens onrustig rondliep rondom een woning. Een oplettende buurtbewoner die het gedrag van de man in de gaten hield vertrouwde het niet helemaal. Toen de man weg leek te zijn, is hij samen met een buurtbewoner die de sleutel van de woning had, naar binnen gegaan om te kijken of er bij deze mensen was ingebroken of dat dit geprobeerd was.

Onduidelijke verklaring
Bij terugkomst zagen ze echter de verdachte weer bij zijn scooter, die nog steeds op het terrein stond. Met hun vermoedens bevestigd spraken zij de man aan, die volgens de politie met onsamenhangende verklaringen kwam.

Op de vlucht
In een poging om de situatie onder controle te houden, vroegen de buurtbewoners de verdachte om te wachten op de politie. Maar de verdachte koos ervoor om te vluchten op zijn scooter. Een van de getuigen slaagde erin om het kenteken te onthouden en belde direct 112.

Politiehelikopter
De melding van een mogelijke inbraakpoging leidde tot een snelle reactie van de politie. Verschillende eenheden werden ingezet en de politiehelikopter, bekend als de ZULU, werd ingeschakeld. Dankzij de luchtondersteuning kon de verdachte snel worden gevonden en aangehouden.

Zwijgrecht
Na het incident werden alle getuigen gehoord en werd de verdachte ondervraagd. De verdachte beriep zicht echter op zijn zwijgrecht. Hij heeft inmiddels een dagvaarding ontvangen en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Bovendien is zijn scooter in beslag genomen ter verbeurdverklaring.