Vrijdag 4 oktober: Ouderendag

Op vrijdag 4 oktober 2019 is het Nationale Ouderendag. Op deze dag laat het ouderencomité wensen van ouderen uitkomen. Het comité in Pijnacker-Nootdorp is inmiddels gestart met de voorbereiding van Ouderendag. Doe ook mee. Geef als oudere jouw wens op! Of ga als vrijwilliger met een oudere op pad en vervul samen een wens. Ook als bedrijf of instelling kan je meehelpen om ouderen een mooie dag te laten beleven.

Hoe werkt Ouderendag?
Op Ouderendag vervult het plaatselijk comité samen met bedrijven en vrijwilligers wensen van ouderen. In Pijnacker-Nootdorp kunnen ouderen tot 31 augustus a.s. hun wens opgeven bij het plaatselijk comité. Vrijwilligers kiezen een wens die bij hen past. De oudere en de vrijwilliger laten samen de wens uitkomen op of rond Ouderendag.

Wens doorgeven
Bij Veenhage in Nootdorp, Welzijnscentrum Keijzershof in Pijnacker, Dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker en bij welzijnscentrum De Kiezel in Delfgauw zijn kaarten beschikbaar waarop je jouw wens kunt aanmelden. Je kan ook jouw wens doorgeven via telefoon: 015 – 369 28 12 of via e-mail: pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl

Aanmelden als vrijwilliger
Lijkt het je leuk om iets bijzonders voor een oudere bij u uit de buurt te betekenen? Vanaf nu tot 20 september kunt u zich als vrijwilliger opgeven. Mail jouw aanmelding naar pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl. Het plaatselijk comité maakt samen met jou en de oudere een match. Samen met de oudere geef je invulling aan de wens.

Als ondernemer of instelling aanmelden
Wil je als ondernemer of als instelling bijvoorbeeld met jouw personeel een bijdrage leveren aan Ouderendag Pijnacker-Nootdorp? Dan kan je bellen naar 015 – 369 28 12. De Nationale Ouderendag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Onder leiding van Saskia Gelauff verzorgen SWOP, Pieter van Foreest en ouderenorganisatie KBO & PCOB als plaatselijk comité de Ouderendag in Pijnacker-Nootdorp.

Oudere dame met een vrijwilliger op een motor met zijspan