Warme initiatieven in Pijnacker-Nootdorp

Steeds vaker ontplooien er warme initiatieven om mensen een hart onder de riem te steken.
De Facebookpagina Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt heeft als doel om mensen te verbinden. Al snel bleek dat er veel mensen zijn die geen aandacht krijgen. Vaak zijn dat ouderen en invaliden. De initiatiefnemers zijn diverse acties gestart om die groep te helpen. Het begon eens met het ‘rondje fietsen’ met alle lokale kwekers die hun producten aanboden langs de weg. Later is daar de horeca bijgekomen.

Mondkapjes

Een van de laatste acties zijn de mondkapjes die massaal gemaakt worden door lokale naaisters. Die mondkapjes worden gemaakt voor mensen in de thuiszorg en de stof wordt door een ondernemer uit de regio geleverd.
Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt heeft zich verder op de kaart gezet met een kaartenactie en een tasjesactie. https://pijnacker-nootdorp.tv/tasjesactie-pijnacker-nootdorp-ouderen-staan-vaak-tranen-ogen/
Met Pasen werden er paasstukjes rondgebracht en met Koningsdag gingen er 650 plantjes de deur uit naar eenzame ouderen. https://pijnacker-nootdorp.tv/640-oranje-orchideeen-eenzame-ouderen-pijnacker-nootdorp/

Nieuwe actie

Voor de aankomende actie zijn de initiatiefnemers weer op zoek naar adressen van mensen om ze te verrassen. Tot de doelgroep behoren mensen die 55+ zijn, en die op dit moment wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Denk aan kwetsbare, eenzame mensen die geen bezoek ontvangen en uit Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw of Oude Leede komen. Het is wel de bedoeling om de groep mensen te bereiken die niet eerder iets van de verrassingen heeft gekregen.