Wat doe je met je kerstboom na de feestdagen?

Na de feestdagen vraag je je misschien af hoe je van je kerstboom af komt. Gelukkig biedt de gemeente Pijnacker-Nootdorp diverse mogelijkheden voor een milieuvriendelijk afscheid van uw kerstboom.

Bomen met kluit weer de grond in
Voor degenen die kozen voor een kerstboom met kluit, is er goed nieuws: deze kunnen na de feestdagen weer de grond in. Op die manier krijgen ze de kans om volgend jaar opnieuw een mooie plek te vinden.

Ophalen van de kerstbomen
Het servicebedrijf van de gemeente begint vanaf dinsdag 2 januari met het ophalen van kerstbomen gedurende twee weken. De gemeente vraagt van de inwoners het volgende:

Leg de kerstboom (zonder kruis!) buiten vanaf 2 januari.
Plaats de boom bij een parkeervak bij de afvalaanbiedlocaties van minicontainers en/of ondergrondse containers.
Zorg ervoor dat de ’traanplaat’ van ondergrondse containers vrij is voor het legen.
Kies een locatie die het verkeer niet belemmert en goed bereikbaar is voor vrachtauto’s.
Vermijd plaatsing dicht bij gevels of heggen vanwege mogelijke brandstichting en vuuroverslag.

De verzamelde kerstbomen worden op een centrale locatie versnipperd.

Bomen mogen ook in restafvalcontainer
Er zijn ook inlevermogelijkheden voor degenen die hun kerstboom op een andere manier willen kwijtraken. U kunt de kerstboom (in kleine stukken) in de restafvalcontainer deponeren. Let op: de boom mag niet in de GFTE-container aan huis, zelfs niet in verkleinde vorm, vanwege het hars dat de compostering kan verstoren.

Zelf inleveren kan ook
Als u liever persoonlijk uw kerstboom afgeeft, kunt u terecht bij de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 1 in Pijnacker. Deze mogelijkheid is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur.