Waterkwaliteit zwemvijver Delftse Hout niet in orde

De zwemplas bij het Delftse Hout is wederom niet in orde. Afgelopen dagen is er weer blauwalg aangetroffen. De bestrijding met sterk verdunde waterstofperoxide heeft maar kort mogen helpen. Dit is en snelle aanpak, maar heeft altijd een kort effect. Door het warme weer en het uitblijven van regen keerde de blauwalg dan ook snel terug. Arcadis, die de waterproeven uitvoert voor het Hoogheemraadschap, kijkt samen met het Hoogheemraadschap en de Universiteit van Amsterdam hoe een en ander zich ontwikkelt. Ook wordt er gezocht naar een meer structurele oplossing.

Regelmatige controle van het zwemwater

Het Hoogheemraadschap controleert het zwemwater regelmatig. Sloten of vijvers zoals bijvoorbeeld in Noord worden niet gecontroleerd. Hier geldt dus: Zwemmen op eigen risico! Het water bij de Delftse Hout wordt maandag weer gecontroleerd. De uitslagen zullen woensdag binnen zijn bij het Hoogheemraadschap.

Dobbeplas

Ook het zwemwater bij de Dobbeplas is gecontroleerd, hier kan je nog heerlijk zwemmen. Het water is nog van voldoende kwaliteit.  Wil je weten waar je kan zwemmen, klik hier de WEBSITE