Wethouder Melzer opent buurttuin in Pijnacker-Noord

Wethouders zijn geoefend in het doorknippen van linten en dat geldt ook voor Piet Melzer. Die opende zaterdagmiddag de buurttuin van Pijnacker-Noord. Bij ‘groeizaam weer’, zoals hij het zelf noemde, want de jonge aanplant in de tuin werd juist op dat moment overgoten met regenwater — en de bezoekers ook.

De buurttuin wordt door een stuk of tien vrijwilligers bijgehouden, maar dat mogen er best meer worden, zei Petra Graafland, bestuurslid van de wijkvereniging en coördinator van de buurttuin. “Sommigen denken dat dit een stukje grond voor maar een paar mensen is, maar het is echt bedoeld voor de hele buurt. En straks mag iedereen er ook gewoon lekker wat aardbeien komen oogsten of een courgette meenemen.”

Wethouder Piet Melzer had als kadootje van het gemeentebestuur een cheque voor een mooie bank die in de tuin geplaatst kan worden. “Want van in de buurttuin werken word je moe, dus dan is het lekker om er even bij te gaan zitten.”

Ondanks de regen kwamen aardig wat buurtbewoners even een kijkje nemen ter gelegenheid van de opening.. “Ja, dit vind ik eigenlijk wel schattig”, zei een dame uit de buurt, die zich vlak daarvoor nog wat kritisch over Pijnacker-Nootdorp had uitgelaten.

Wethouder Piet Melzer opent de buurttuin door het lint door te knippen.

Een cheque van de gemeente voor de aanschaf van een bank voor de buurttuin.

Regen, dus groeizaam weer, goed voor de jonge aanplant.

Ondanks de officiële opening schoffelde een van de vrijwilliger onverstoorbaar door.