Wielrentalent Daniek Hengeveld uit Nootdorp tekent eerste profcontract

De Nederlandse vrouwenwielerploeg Biehler Krush Pro Cycling presenteert vol trots haar eerste versterking voor de komende twee seizoenen: Daniek Hengeveld. De talentvolle tweedejaars wielrenster uit Nootdorp maakt volgend jaar in de kleuren van de Nederlandse UCI-ploeg voor het eerst haar opwachting in het elitepeloton.

Daniek wordt gezien als een van de meest talentvolle junior-vrouwen van Nederland.

Daniek Hengeveld: “2020 was een gek seizoen met weinig momenten om mijzelf te laten zien als renster in het peloton”, vertelt Hengeveld”.

Europees Kampioen

Op de baan is Daniek geen onbekende. In 2019 werd zij Europees Kampioen en ook dit jaar behaalde zij twee medailles op het Europees kampioenschap in Italië. Maar ook op de weg wil Daniek haar wielercarrière verder uitbouwen. Dit jaar was ze onder meer de beste in de prestigieuze Omloop van Noord-West Overijssel (GP Anna van der Breggen).

Guppy

Daniek zegt weer een guppy te zijn tussen alle grote meiden van het team, en dan ook geen hele hoge verwachtingen te hebben van zichzelf. “Ik hoop in een team terecht te komen waar we elkaar sterker maken en naast plezier maken met elkaar, serieus rijden voor de hoogst haalbare plek. Ook wil ik komend seizoen vooral weer echt de fun van het wielrennen ervaren, daar word ik beter van. En ik weet zeker dat de meiden van het team en de staf hierin een grote rol gaan spelen.”