Willeke weet Banaan of kiwi

Willeke van de Heuvel  is vandaag een crowdfunding actie gestart om iets van de kosten voor het uitgeven van haar boek terug te verdienen. Willeke van den Heuvel (49 jaar). Van klein kind af had ze al overgewicht. De afgelopen 20 jaar had ze zelfs ernstige (morbide) obesitas ontwikkeld. Na talloze afvalpogingen (de tel raakte ze echt kwijt) heeft ze eind 2017 de knoop doorgehakt: haar dikke lijf beperkte haar leuke leven (gezin, vrienden, werk) en zat haar plannen en ambities in de weg. Tijd voor een rigoureuze stap! Op 6 maart 2018 heeft ze een kiwi-operatie ondergaan (een gastric bypass maagverkleining). Op dit moment valt ze per week een kilo af, iets wat haar zonder een maagverkleining nooit was gelukt. Haar eigen ervaringen beschrijf ze in het boek, naast de verhalen van heel veel andere lotgenoten.

Vele vragen en antwoorden

Banaan of kiwi? Alles wat je wilt weten over maagverkleiningen . Een maagverkleining: een makkelijk oplossing om van je overgewicht af te komen? Of toch niet?  In haar boek komen dan ook alle antwoorden .

Ernstig overgewicht

In Nederland komen er 330.000 mensen met ernstig overgewicht in aanmerking voor een maagverkleining. Daarvan worden er jaarlijks tussen de 10.000 en 12.000 mensen ook daadwerkelijk geopereerd. Dat zijn dus ruim 10.000 mensen die definitief kiezen voor een nieuw leven: een slanker, gezonder en fitter leven met een andere relatie ten aanzien van eten, drinken én zichzelf. Maar zijn die mensen volledig voorbereid op dat nieuwe 2.0 leven? Ik vind van niet.

Waarom een boek over maagverkleiningen

Willeke zelf aan het woord. “ In maart dit jaar ben ik zelf geopereerd aan een maagverkleining. Ik heb een gastric bypass gekregen waarbij mijn maag nog maar de grootte heeft van een kiwi (daarom wordt deze operatie de kiwi-operatie genoemd). Dat is zo’n 10% van het normale formaat. Daarnaast is mijn darm omgeleid waardoor de opname van voedingsstoffen minder snel gaat. Hierdoor val ik ruim een kilo per week af.Een andere veel voorkomende operatie is de gastric sleeve. Bij deze operatie krijgt de maag de vorm van een banaan (de banaan operatie dus). Daarom ook de titel van mijn boek: ‘Banaan of kiwi?’.

Informatie

De informatie die nu te vinden is over deze operaties én de gevolgen ervan, is vaak verspreid over het hele internet te vinden. Verder staan er vaak de succesverhalen en lees je (te) weinig over de klachten en complicaties die kunnen optreden waar veel mensen mee te maken hebben. Daarom heb ik besloten een informatief boek te schrijven. Voor iedereen die overweegt een maagverkleiningsoperatie te ondergaan. Voor dit boek ben ik mensen met een maagverkleining aan het interviewen en laat ik spectaculaire voor- en na foto’s zien. Daarnaast heb ik gesprekken met medisch specialisten die betrokken zijn bij een dergelijke ingreep én mag ik zelfs een operatie bijwonen om zelf te zien hoe een en ander in zijn werk gaat.

Iedereen die ik spreek, zowel de ervaringsdeskundigen als de medisch specialisten, geeft aan dat zij betere voorlichting zeer belangrijk vinden. De geïnterviewde patiënten lopen tegen simpele dingen aan die ze niet eerder gehoord of over gelezen hadden.

Zes september

Ik wil mijn boek ‘Banaan of kiwi?, alles wat je wilt weten over maagverkleiningen’ op zes september lanceren, precies zes maanden na mijn eigen operatie.”

Waarom crowdfunden

Een boek uitgeven in eigen beheer is behoorlijk duur. Omdat de informatie die ze geeft en jaarlijks voor een grote groep mensen relevant is én de informatie zo compleet mogelijk moet zijn, moet het ook een mooi boek worden. Inclusief heldere afbeeldingen die uitleggen hoe de verschillende maagverkleiningsoperaties worden uitgevoerd en met mooie voor- en nafoto’s.

Ik hoop een bedrag van € 7.500,– via crowdfunding op te halen. Dit bedrag wordt besteed aan opmaak- en drukwerkkosten en het redigeren van teksten.

foto Lia van Halderen

https://www.voordekunst.nl/projecten/7539-banaan-of-kiwi-maagverkleiningen-boek-1

Willeke weet Banaan of kiwi

Willeke van de Heuvel is vandaag een crowdfunding actie gestart om iets van de kosten voor het uitgeven van haar boek terug te verdienen. Willeke van den Heuvel (49 jaar). Van klein kind af had ze al overgewicht. De afgelopen 20 jaar had ze zelfs ernstige (morbide) obesitas ontwikkeld. Na talloze afvalpogingen (de tel raakte ze echt kwijt) heeft ze eind 2017 de knoop doorgehakt: haar dikke lijf beperkte haar leuke leven (gezin, vrienden, werk) en zat haar plannen en ambities in de weg. Tijd voor een rigoureuze stap! Op 6 maart 2018 heeft ze een kiwi-operatie ondergaan (een gastric bypass maagverkleining). Op dit moment valt ze per week een kilo af, iets wat haar zonder een maagverkleining nooit was gelukt. Haar eigen ervaringen beschrijf ze in het boek, naast de verhalen van heel veel andere lotgenoten.

Geplaatst door Pijnacker-Nootdorp.tv – Feel Good Radio op Donderdag 28 juni 2018