Winkels in Pijnacker-Nootdorp mogen nu alle dagen van het jaar open

Tijdens de besluitvormende vergadering op 29 februari, heeft de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp de ‘Winkeltijdenverordening Pijnacker-Nootdorp 2024’ vastgesteld.

Winkeliers mogen zelf bepalen
Vanaf nu hebben ondernemers de vrijheid om elke dag van het jaar te kiezen of ze hun zaak willen openen, inclusief eerste paasdag, eerste pinksterdag, kerstavond en eerste kerstdag, behalve op dodenherdenking 4 mei na 19.00 uur. Voorheen waren winkeliers verplicht om op feestdagen gesloten te blijven.

Dankzij de nieuwe ‘Winkeltijdenverordening Pijnacker-Nootdorp 2024’ hebben de winkeliers in Pijnacker-Nootdorp nu de mogelijkheid om op eerste paasdag al de deuren te openen voor het winkelende publiek. Na de aanpassing van deze verordening kunnen winkeliers die liever gesloten blijven op deze feestdagen dat nog steeds doen.

Blij met het besluit
Bart van Straten, wethouder Economie, is blij met het besluit van de gemeenteraad. “We geven met dit besluit de winkeliers uit Pijnacker-Nootdorp de vrijheid om open te gaan op alle feestdagen. Uiteraard is het aan de ondernemers zelf om dit te beslissen. Voor het winkelende publiek is het fijn dat zij elke dag in hun eigen gemeente kunnen winkelen.’’