Woensdagochtend code geel vanwege harde wind

Het KNMI heeft voor woensdagochtend landelijk code geel aangekondigd in verband met harde wind. Met name in de kustprovincies zijn er harde windstoten te verwachten.

Regen en wind
Al gedurende de nacht komen er forse buien vanuit het zuiden het land overtrekken. Daarbij kan lokaal veel water naar beneden komen. ’s Ochtends wakkert de wind aan en worden forse windstoten verwacht tot zo’n 100 kilometer per uur, met uitschieters tot mogelijk 120 kilometer per uur.

Het is raadzaam om spullen naar binnen te verplaatsen of vast te maken, om te voorkomen dat ze wegwaaien of schade veroorzaken. Mocht er toch stormschade ontstaan, bel dan 112 bij spoed. Is er geen spoed, maar is de brandweer wel nodig? Bel dan naar 0900-0904.

Schiphol annuleert vluchten
Vanwege de weersverwachting heeft Schiphol bekend gemaakt dat er ’s ochtends tussen negen en elf uur ’s ochtends geen vliegtuigen landen. Er zijn vluchten geannuleerd of vertraagd. Reizigers worden aangeraden de actuele vluchtinformatie te raadplegen. Rotterdam the Hague Airport laat desgevraagd aan onze redactie weten dat zij vooralsnog geen reden zien om vluchten te annuleren.