Woonlasten in Pijnacker-Nootdorp aankomend jaar: ongeveer gelijk of daling

Dinsdag 8 november heeft het college van burgemeester en wethouders een voorstel gedaan aan de gemeenteraad over de gemeentelijke belastingen en heffingen voor 2023. Hierin blijven de woonlasten voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp gelijk. In december wordt hier een definitief besluit over genomen. 

Woonlasten blijven gelijk of dalen
De tarieven voor de inwoners kunnen nu worden berekend, nadat de gemeenteraad de begroting heeft vastgesteld. De gemiddelde woonlasten voor een eigenaar van een woning zullen nagenoeg gelijk blijven; een zorg minder voor de inwoners van de gemeente die het al zwaar hadden. De woonlasten voor huurders zullen zelfs dalen. Ook zal de hondenbelastingen niet meer worden geheven, dus zit daarin nog een meevallertje voor huishoudens met een hond. 

Geen stijging
De gemeenteraad nam afgelopen jaar meerdere besluiten die ervoor zorgden dat de woonlasten in Pijnacker-Nootdorp aankomend jaar niet zullen stijgen. Dat resultaat is nu dus mooi te zien. De raad stelde bijvoorbeeld het nieuwe Gemeentelijk Rioleringsplan vast, waarbij besloten werd om het tarief van de rioolheffing met 8,36 euro te verlagen. Verder was besloten de heffing van de hondenbelasting tot 2026 af te schaffen.