Weer dode vissen na maaien slootkanten

In Delfgauw zijn er wederom dode vissen aangetroffen na het maaien van de slootkanten.

Vis vriendelijk maaien
“De AWP Delfland vraagt al jaren aandacht voor het visvriendelijk maaien van de slootkanten in Delft en omgeving. Eind juli is er gemaaid in de brede sloot parallel aan de Gaarderstraat en de Klerkstraat in Delfgauw. Opnieuw waren er een enorm aantal dode vissen.”

Bruin modderbad
Direct na het maaien was het heldere slootwater veranderd in een bruin modderbad. Vervolgens kwamen tientallen zeer grote en kleinere vissen naar de oppervlakte. Deze werden al snel opgegeten door meeuwen die enkele dagen boven en om de sloot verbleven. Zo las pijnacker-nootdorp.tv op de website van de Algemene Waterschapspartij.

Loes Elshof, actief lid van de algemene waterschapspartij en inwoner van Pijnacker-Nootdorp

“Vanuit mijn omgeving begreep ik dat het in de planning van aannemer beter uitkwam om nu dit werk te verrichten. Een afweging zonder oog voor de ecologie. Dit, terwijl de natuur in volle bloei is en vissen bovendien al last moeten hebben gehad van de warmte. Voordat deze actie plaatsvond, waren er geen dode vissen in de sloot. Veel vissen zijn nu het slachtoffer van deze maai-mislukking, en het duurt jaren om weer de vissen en de ecologische balans terug te krijgen. Als dat al lukt. Ook vele tientallen bloeiende waterlelies zijn gesneuveld, in een keer zijn alle prachtige bloemen weg. Zo zonde. Als actief lid van de Algemene Waterschapspartij en inwoner van Pijnacker-Nootdorp wil ik de gemeente verzoeken om streng beleid hierover in de richting van de aannemer te voeren. Een boeteclausule voor dit soort ecologische missers zou een gewenst instrument kunnen zijn.