XperiO viert het weekend van de wetenschap

Zaterdag 7 oktober gaan voor de vijfde keer de deuren open van XperiO in Pijnacker. Kinderen kunnen tussen 11:00 – 15:00 allemaal nieuwe dingen leren over de nieuwe techniek.

Weekend van de wetenschap
Zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober is het weekend van de wetenschap. Alles draait zoals de naam al vermeld rondom de wetenschap. Er zijn allerlei verschillende activiteiten gepland voor op het programma. Deze activiteiten zijn voor zowel jong als oud erg interessant. De activiteiten bevinden zich in heel Nederland.

XperiO
Bij XperiO draait het deze editie om programmeren. Je gaat leren hoe je bijvoorbeeld robots kan programmeren, maar ook kan je met lego en motortjes aan de slag. Ook zal er een green screen aanwezig zijn waar van alles over uitgelegd en gedemonstreerd gaat worden. Aangezien het een lustrumjaar voor het vijf jarig bestaan is zal het extra leuk en leerzaam worden. Er zijn nog meer activiteiten, zeker het bezoeken waard! Mocht je willen kijken bevind XperiO zich op Gantellaan 9 bij Ackerwijde in Pijnacker.

 

Bron afbeelding: Octant