Zaterdag 20 augustus Ronde van Pijnacker

Na een aantal jaar wachten komt de 63e ronde van Pijnacker er eindelijk aan. De organisatie weet te melden dat de vergunningen binnen zijn en dat niets een nieuwe wielerronde op zaterdag 20 augustus meer in de weg staat.

Historie
De Ronde van Pijnacker kent een rijke historie die in het verleden bekende winnaars opleverden. Zo wisten Joop Zoetemelk, Jan Raas en Michael Boogerd allen al eens de ronde te winnen.

Parcours
De wedstrijden starten ter hoogte van Bibliotheek Oostland op de Julianalaan in Pijnacker. Daarna gaan de renners over de Bernhardstraat naar de Kerkweg, om vervolgens via de Stationsstraat weer te finishen op de Julianalaan.

Het programma
Om 10.30 uur start de categorie Nieuweling-Meisjes/Junior-Vrouwen voor een lengte van 45 km. Om 12 uur volgen de Masters 40+ (50 km) en om half twee de Amateurs (60 km). De mooiste race belooft die om 15:15 uur te worden. Op dit tijdstip starten de Elite mannen/Beloften voor een afstand van 80 km. Daarna volgt om 17:30 uur de Dikke Banden Race over 2,3 en 4 ronden. Daarna is het vanaf 18:30 uur tijd voor Burgers 45+ en het programma wordt afgesloten om 19:30 uur in de categorie Burgers 45-.