Zes maanden cel voor man die explosief liet afgaan in Nootdorp

Een man uit Delft die als wraakactie een explosief laat afgaan in Nootdorp, is door de rechter veroordeeld voor 6 maanden cel. De man liet een cobra-6 afgaan aan de voordeur van een woning, nadat hij een kapotte scooter had gekocht van een bewoner.

Kapotte scooter
In de Bernhard Zweerstraat in Nootdorp schrikt de hele straat wakker van een harde knal. Een man uit Delft had pas geleden een scooter gekocht van een Nootdorper. Tot zijn afschuw kwam hij erachter dat deze defect was. Volgens hem moet de ‘oplichter’ hiervoor boeten. In de nacht van 14 juni plakt de dader een explosief vast aan het huis, en laat deze afgaan.

Mogelijk andere afloop
Justitie concludeert dat de verkoper van de scooter en een medebewoner erg veel geluk hebben gehad. De medebewoner zou namelijk vlak voor het afgaan van het explosief, het toilet hebben bezocht dat slechts enkele meters verwijderd zit van de plaats waar de cobra afging.

Lagere straf dan geëist 
Volgens justitie moet de man uit Delft 2,5 jaar de cel in. De rechter vindt echter een celstraf van 6 maanden en het vergoeden van de aangerichte schade een beter straf. Volgens haar is het niet bewezen dat de explosie fataal had kunnen zijn voor de bewoners. Uit een rapport blijkt namelijk dat de knal en de rondvliegende scherven slechts oog- en gehoorschade had kunnen veroorzaken.